Boksen bij SportMixz in Den Haag

 

Bij boksen werken we veel aan de coördinatie van voeten en handen. Boksers gebruiken hun hele lichaam om aan te vallen en stoten te ontwijken. Dat maakt boksen bij uitstek geschikt voor de motorische ontwikkeling van kinderen. Door de specifieke trainingen bij SportMindz is boksen ook zeer geschikt als tweede sport, bijvoorbeeld naast voetbal of hockey.

 

Weerbaarheid en lef

 

Behalve op de motorische ontwikkeling heeft boksen ook een positief effect op de fysieke en mentale weerbaarheid van het kind. Door te boksen krijgen de kinderen meer lef en zelfvertrouwen, en leren ze incasseren. Spelenderwijs leren kinderen met elkaar samen te werken en rekening te houden met andere kinderen die minder sterk of juist sterker zijn. Daarmee leren zij zelfcontrole en tegelijkertijd ook de eigen grenzen aan te geven.

 

Van 8 tot 16 jaar

 

Bij SportMindz trainen kinderen in de leeftijd 8 tot 16 jaar met elkaar. In de lessen maken we onderscheid tussen beginners en gevorderden zodat elk kind altijd op het juiste niveau kan trainen. Onderlinge verbinding en respect voor elkaar staan bij ons centraal. Lesgenoten zijn trainingspartners en geen tegenstanders.

 

Gratis proefles boksen Den Haag

 

Je kind een keer laten kennismaken met boksen? Hij of zij is van harte welkom om vrijblijvend een gratis proefles te volgen, of om te komen kennismaken met de andere sporten die wij aanbieden voor kinderen.

 

Stuur voor meer informatie een e-mail naar: jeugd@Sportmindz.nl

 

Kleding en materiaal

 

Er wordt getraind in een SportMixz T-shirt en korte broek. Nieuwe leden ontvangen een T-shirt bij inschrijving. Ook nodig voor de trainingen bokshandschoenen en eventueel polsbandages. Deze kun je aanschaffen bij een leverancier naar keuze. Via www.essimo.nl ontvang je als lid SportMixz korting op alle bestelde materialen.

 

Meer weten over de korting en bestelprocedure bij Essimo? Stuur dan een e-mail naar: jeugd@Sportmindz.nl

 

 

‚ÄčINFORMATIE      AANMELDEN

 

 

 

SportMixz is het jeugdprogramma van Stichting SportMindz