Kinderen op Judo bij SportMindz in Den Haag

 

Heeft jouw kind niet eerder aan sport gedaan? Dan is judo een ideale start om zijn of haar motoriek te verbeteren. Je kind wordt zienderogen sterker en minder angstig voor fysiek contact met andere kinderen.

 

Bij judo leren kinderen allereerst vallen en rollen. Dat is een goede start voor de verdere atletische ontwikkeling van een kind, en verlaagt de kans op blessures. Verder heeft judo een positieve invloed op de sociale vaardigheden van kinderen. Zij leren samen te werken, want voor de beoefening hebben ze elkaar nodig. Om zelf te leren ‘gooien’, moet het andere kind zich immers laten gooien en andersom. Zo leren ze elkaar helpen en respect te hebben voor elkaar.

 

Meer zelfvertrouwen

 

Judo vergroot bovendien de weerbaarheid en geeft het kind meer zelfvertrouwen. Het effect van balansspelletjes, leren vallen, rollen, stoeien, maar ook sparren maakt dat kinderen zowel fysiek als mentaal weerbaarder worden. Bij de wat oudere kinderen wordt in de lessen aan het mentale aspect extra aandacht geschonken door middel van thema’s als incasseren en doorzetten.

 

Gevarieerd bewegen: Judo en MultiMove

 

Om de motorische ontwikkeling van kinderen extra te bevorderen, combineren we onze judolessen met oefeningen en spelvormen uit het Belgische programma MultiMove. Dit programma is door universiteiten en sportfederaties ontwikkeld voor kinderen van 3 tot 8 jaar en stimuleert de ontwikkeling van de basismotoriek op een pedagogisch verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier.

 

De 12 bewegingsvaardigheden staan hierbij centraal (zie schema). Onze jeugdtrainster Madeleine heeft als eerste in Nederland de opleiding tot trainer MultiMove gevolgd!

 

Examens en wedstrijden

 

In de dojo wordt regelmatig examen gedaan. Ook organiseren we jaarlijks eigen clubkampioenschappen en kinderen nemen vanuit SportMindz regelmatig deel aan judowedstrijden voor beginnende judoka’s. Tijdens de toernooien worden de kinderen begeleid door onze docenten die allen ruime ervaring hebben als wedstrijdjudoka op nationaal en soms zelfs internationaal niveau.

 

Kom langs voor een gratis proefles!

 

Je kind is van harte welkom om vrijblijvend een gratis proefles judo te volgen, of om te komen kennismaken met de andere sporten die wij aanbieden voor kinderen.

 

Interesse? Stuur dan een e-mail naar: jeugd@Sportmindz.nl

 

Kleding en materiaal

 

Tijdens de judolessen is het dragen van een judopak (Gi) verplicht. Deze kun je aanschaffen bij een leverancier naar keuze. Via www.essimo.nl ontvang je als lid van SportMixz een aantrekkelijke korting op alle bestelde materialen. Voor het volgen van een eerste gratis proefles zijn een lange trainingsbroek en t-shirt met lange mouwen voldoende.

 

Meer weten over de korting en bestelprocedure bij Essimo? Stuur dan een e-mail naar: jeugd@Sportmindz.nl

 

 

INFORMATIE      AANMELDEN

 

 

 

SportMixz is het jeugdprogramma van Stichting SportMindz